Zoeken

Arabische lente schrikt toeristen af

11 juli 2011 - 10:00 - Marokko

©

De Arabische lente heeft de Marokkaanse uitzondering ruw getest. De toeristische sector daalt er continu, nog meer sinds de terroristische aanslag op café Argana te Marrakesh, waar de overnachtingen in hotels met 23% afgenomen zijn in mei.

Andere steden volgen dezelfde neerwaartse trend. In Fez daalden de overnachtingen van 13% en in Ouarzazate en Tangier met 6 en 3%. Enkel Agadir onderscheidt zich en toont een stijging van de overnachtingen van 11% volgens de Nationaal toerisme-observatorium.

Dalingen werden ook waargenomen op de overnachtingen van Franse toeristen met 7% en Spaansen met 30%. De Britse, Duitse, Belgische en Arabische markten hebben allen een relatief lage evolutie gekend.

Op nationaal niveau kenden de overnachtingen in geclassificeerde hotels een daling van 17% in mei. 1,2 miljoen overnachtingen werden dat maand opgenomen, waaronder 407.645 Franse toeristen tegen 1,5 miljoen in 2010. Nochtans zijn de toeristische aankomsten tot en met mei van 6,6% gestegen met 3,2 miljoen toeristen.

De Arabische revoluties hebben ook het aantal toeristische aankomsten van 12% doen dalen in Noord-Afrika en de Arabische landen, volgens cijfers van de World Tourism Organization (UNWTO).

In Marrakesh wordt deze daling sterk aangevoeld, geen enkel reservering werd er namelijk gemaakt in geclassificeerde hotels voor juli en augustus, volgens de vereniging van toeristische gidsen van Marrakesh.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team