Zoeken

Pocket Quran is bestseller tijdens Ramadan

6 augustus 2011 - 21:00 - Marokko

©

De Pocket Koran is één van de bestsellers van religieuze boeken in Parijs tijdens de maand Ramadan. Dat beweren in ieder geval een aantal boekverkopers van Jussieu, in de buurt van het Instituut van de Arabische Wereld (IMA), aan de krant Akhbar Al Yaoum.

Moslims kommen in drommen sinds het begin van de Ramadan. Het boek dat het beste verkoopt is de zak Koran gevolgd door de boeken die de heilige boek in het Frans uitleggen met aan hun hoofd de werken van de traditionalistische moslim jurist, Ibn Kathir.

Dit soort boeken zijn zeer gewaardeerd door de tweede en derde generatie immigranten, de Franse moslims en zelfs niet-moslims, want ze leggen heel goed de voorschriften van de islam uit, aldus de Syrische eigenaar van een boekhandel in Parijs.

Ali Fatmi, boekhandelaar in Saint Denis, die zijn waren op de stoep verkoopt, bevestigt dit door te zeggen dat hij een honderdtal Korans per dag verkoopt waarvan de helft pocket Quran’s.

In de ranglijst van best verkochte boeken komt de Koran ook op de eerste plaats van religieuze boeken gedurende de laatste tien dagen van Sha’baan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team