Zoeken

Marokkanen ontsnapt uit Belgische gevangenis

3 januari 2022 - 21:00 - Wereld

©

Twee illegaal in België verblijvende Marokkanen zijn er op oudejaarsavond in geslaagd uit de gevangenis van Aarlen te ontsnappen, terwijl een derde gedetineerde, een Libiër, werd tegengehouden. Men vermoedt dat de drie hulp van buitenaf kregen.

Vrijdag probeerden drie gevangenen - twee Marokkanen en een Libiër - tijdens de avondwandeling te ontsnappen, maar een van hen werd door een bewaker gevat, meldt Belga. De twee anderen klommen rond 19.00 uur over een muur en nadien over een tweede hek. De derde gevangene nam niet dezelfde weg. Volgens de eerste onderzoeksresultaten, was het een geïmproviseerde ontsnapping.

Lees ook: Marokkanen ontsnappen uit gevangenis Melilla met jetski

De twee Marokkanen zijn Amine Alaoui en Azzedine Touzi, die respectievelijk in 2004 en 1994 in Marokko zijn geboren. Ze staan beiden bij de rechtbank bekend voor diefstal. In 2021 veroordeelde de Brusselse correctionele rechtbank Amine tweemaal tot een gevangenisstraf van in totaal 48 maanden wegens diefstal en bedreiging met geweld. Azzedine werd voor dezelfde rechtbank veroordeeld tot verschillende gevangenisstraffen wegens diefstal, illegaal verblijf, wapenbezit, poging tot diefstal en mishandeling. Beide mannen zijn nog op vrije voeten.

Lees ook: Frankrijk: mislukte ontsnappingspoging Marokkaanse Daesh-vrouw

Yunes Sabir is de derde gevangene. Hij werd in 2001 in Libië geboren en werd, net als de twee voortvluchtigen, veroordeeld voor diefstal. Hij wordt nog steeds ondervraagd.
Volgens het Luxemburgse parket zijn de twee Marokkanen niet gevaarlijk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team