Zoeken

Marokkanen ontsnappen uit gevangenis Melilla met jetski

21 september 2021 - 18:00 - Marokko

©

Drie Marokkanen die in de gevangenis van Melilla zaten en over een tijdelijke vergunning beschikten om de instelling te verlaten, zijn ontsnapt om naar Marokko terug te keren aan boord van een jetski. Ze namen eerst het geld op dat zij in de gevangenis hadden verdiend.

De gedetineerden verlieten de gevangenis van Melilla op 13 september, nadat zij een vergunning hadden gekregen om de instelling gedurende drie dagen te verlaten. Ze keerden terug op 16 september om hun ontsnapping voor te bereiden, vertellen gevangenisbronnen aan EFE.

Lees ook: Ontsnappingskoning Nordin Benallal van Sebta naar Spanje overgebracht

De gevangenisbond ACAIP-UGT vermoedt dat de ontsnapping is gepland en betaald met geld dat door de gevangenen in de gevangenis zelf is verdiend. "Het is opvallend dat de ontsnapping plaatsvond aan boord van een jetski", aldus de vakbond in een verklaring. De drie gedetineerden hebben namelijk al het geld dat zij tijdens hun verblijf in de gevangenis hadden gespaard, opgenomen op de dag van hun ontsnapping.

Lees ook: Hajar Mousannif genomineerd voor Women Tech Award

De vakbond bekritiseert ook de toekenning van vergunningen om de gevangenis te verlaten aan gedetineerden met uitzettingsbevelen die aan hun straf zijn verbonden, omwille van het risico dat ze niet meer naar de gevangenis terugkeren zodra die vergunning is afgegeven. De vakbond eist het "onmiddellijke" ontslag van de gevangenisdirecteur en de opening van een onderzoek om de verantwoordelijken te identificeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team