Zoeken

Moordenaar Belgische politievrouw Hassan lasir al na 13 jaar vrij

23 december 2021 - 17:00 - Wereld

©

Hassan Iasir, een van de drie mannen die zijn veroordeeld voor de gruwelijke moord op de jonge politieagente Kitty Van Nieuwenhuysen in 2011, is door de rechtbank van Brussel in vrijheid gesteld.

Hassan lasir is vrij, meldt RTL. Het Brusselse Hof van Assisen veroordeelde de Marokkaan en zijn medeplichtigen Noureddine Cheikhni en Galip Kurum op 12 april 2011 tot 30 jaar gevangenisstraf.

Lees ook: België: uitzetting Marokkaan zorgt voor controverse

De drie verdachten schoten in koelen bloede de 23-jarige politieagente Kitty Van Nieuwenhuysen dood toen zij met een van haar collega’s op patrouille was. Ze stierf ter plekke. Haar collega overleefde het drama. In mei werd Hassan onder elektronisch toezicht geplaatst en later voorwaardelijk vrijgelaten.

Theo Francken, staatssecretaris voor Migratie, liet in december 2018 weten dat hij de verblijfsvergunning van Iasir had ingetrokken en dat hij bij zijn vrijlating onmiddellijk naar Marokko zou worden teruggestuurd om zijn 30 jaar uit te zitten. Het Hof van Cassatie heeft dit uitzettingsbevel echter vernietigd op grond dat de moordenaar in België was geboren.

Lees ook: Belgische Marokkaan komt vrij door juridische blunder van België

Voor deze ex-gevangene is een nieuw leven begonnen, want hij nu kan gaan en staan waar hij wil. Reïntegratie in de maatschappij is ook voorzien. Zijn kompaan Kurum is de laatste van drie daders die nog vast zit. Noureddine Cheikhni (43) kwam al in september 2018 vrij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team