Zoeken

Geen Marokkanen onder meest gezochte sporters ter wereld

25 oktober 2023 - 11:00 - Sport

©

Er staat geen enkele Marokkaan op de lijst van meest gezochte sporters ter wereld. Dit blijkt uit ranglijsten samengesteld door een gespecialiseerde website.

Cristiano Ronaldo is de meest gezochte sporter op Google in alle disciplines (voetbal, basketbal, gymnastiek, boksen, tennis, golf, cricket, badminton, racen, vechtsporten) tussen september 2022 en augustus 2023, met 199,4 miljoen zoekopdrachten. Met 72,1 miljoen zoekopdrachten staat de Amerikaanse basketballer LeBron James op de tweede plaats. Hij wordt gevolgd door de Indiase cricketspeler Virat Kohli (68 miljoen). Daarna komen de Spaanse tennisser Carlos Alcaraz (60 miljoen), de Britse autocoureur Lewis Hamilton (34,9 miljoen), de Amerikaanse voetballer Aaron Charles Rodgers (33,3 miljoen) en de Ierse MMA-kampioen Conor McGregor (27,6 miljoen). De Amerikaanse bokser Jake Paul staat op de 8e plaats met 24,1 miljoen zoekopdrachten. De Amerikaanse golfer Tiger Woods (17,2 miljoen) en de Amerikaanse artistieke gymnaste Simone Biles (6,3 miljoen) maken de top 10 compleet.

Lees ook: Soufiane El Bakkali is beste Marokkaanse sporter van het jaar

In de voetbalranglijst is Cristiano Ronaldo de meest gezochte speler op Google met 199,4 miljoen zoekopdrachten. Hij wordt gevolgd door de Braziliaan Neymar (140,9 miljoen) en de Argentijn Lionel Messi (104,4 miljoen). De Fransman Kylian Mbappé staat op de zesde plaats met 63,7 miljoen zoekopdrachten. De Noor Erling Haaland (43,4 miljoen) staat op de 9e plaats.

Lees ook: Marokko, meest gezochte trefwoord op Google

Voor het samenstellen van zijn ranglijsten legt de website OLBG uit dat het de lijst van ’s werelds best betaalde atleten, opgesteld door Sportico en Forbes, heeft gebruikt. Gepensioneerde atleten werden uitgesloten. Vervolgens werd de Google Keyword Planner gebruikt om de meest gezochte atleten en de atleten met de sterkste jaar-op-jaar toename te vinden. Daarnaast werd Instagram gebruikt om de atleten met de meeste volgers te selecteren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team