Zoeken

Wat is Achraf Hakimi’s marktwaarde?

26 oktober 2023 - 12:00 - Sport

©

De Marokkaanse international Achraf Hakimi staat in de nieuwste ranglijst van de tien duurste verdedigers ter wereld. Wat is zijn marktwaarde?

Met een geschatte marktwaarde van 65 miljoen euro staat Achraf Hakimi op de 9e plaats in de ranglijst van de 10 duurste verdedigers ter wereld, gepubliceerd door de Duitse website Transfermarkt. De 24-jarige Marokkaanse rechtsback van PSG wordt gevolgd door de Engelsman Trent Alexander-Arnold, 25 jaar oud, die de top 10 afrondt. Beiden hebben dezelfde marktwaarde.

Lees ook: Achraf Hakimi onthult grote ambities met Marokko

De Kroatische international Joško Gvardiol, 21 jaar, die voor Manchester City speelt, en de Braziliaan Luis Díaz (26 jaar, Manchester City) staan bovenaan de ranglijst met een geschatte marktwaarde van 80 miljoen euro. Daarna komen de Fransman William Saliba (22 jaar, Arsenal), de Canadees Alphonso Davies (22 jaar, Bayern München), de Nederlander Matthijs de Ligt (24 jaar, Bayern München), de Uruguayaan Ronaldo Araújo (24 jaar, FC Barcelona) en de Braziliaan Éder Militão (24 jaar, Real Madrid) wiens marktwaarde wordt geschat op 70 miljoen euro. De Portugese international Nuno Mendes (21 jaar, Paris Saint-Germain) staat op de 8e plaats. Zijn marktwaarde wordt geschat op 65 miljoen euro.

Lees ook: Achraf Hakimi, beste rechtsback ter wereld

Voor het opstellen van deze ranglijst hield Transfermarkt rekening met criteria gerelateerd aan de prestaties van de spelers bij hun club en nationaal team, hun leeftijd, hun contract bij de club en hun statistieken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team