Zoeken

Marokkaanse stad zeer geliefd bij Britten

17 januari 2024 - 10:00 - Marokko

©

Marokko is een van de meest gezochte bestemmingen door Britten, met een Marokkaanse stad in de top 5 van meest populaire steden.

Volgens Google-zoekopdrachten in 2023 staat Marokko in de top 10 van meest gezochte vakantiebestemmingen door Britten. Griekenland neemt de eerste plaats in, gevolgd door Spanje en Italië. Daarna komen Portugal, Kroatië, Cyprus, Thailand, Egypte en Malta op de negende plaats.

Lees ook: Marokkaanse stad bij populairste bestemmingen ter wereld

Wat de steden betreft, staat Orlando in de Verenigde Staten bovenaan de top 8 van steden die Britten het meest zochten op Google in 2023. Tel-Aviv (Israël) en Sevilla (Spanje) volgen respectievelijk op de tweede en derde plaats, met Marrakech op de vierde plaats. Daarna komen La Rochelle (Frankrijk), Delhi (India) en Cork (Ierland), met Amsterdam (Nederland) als afsluiter. Bovendien zijn Rhodes (Griekenland) en Sicilië (Italië) de meest populaire eilanden onder Britten.

Google baseerde deze ranglijsten op de zoekinteresse die het meest toenam in 2023 vergeleken met 2022, met zoekwoorden als "vluchten naar" en "reizen naar" in het Verenigd Koninkrijk, om niet-reisgerelateerde zoekopdrachten uit te sluiten.

Lees ook: Marokkaanse stad in top 10 ’must-visit’ bestemmingen voor 2024

Marokko is een toonaangevende toeristische bestemmingen wereldwijd. In 2022 verwelkomde het koninkrijk ongeveer 11 miljoen bezoekers. Eind oktober registreerde Marokko al meer dan 12,3 miljoen toeristische aankomsten, vergeleken met 8,8 miljoen in dezelfde periode vorig jaar, een toename van 39% volgens gegevens van het Marokkaanse wisselkantoor. De inkomsten uit de sector bereikten 88,4 miljard dirham in de eerste 10 maanden van 2023, een stijging van 20%.

Bladna.nl