Zoeken

Marokko, meest gezochte trefwoord op Google

17 december 2022 - 12:00 - Marokko

©

Google heeft de meest gezochte woorden ter wereld tijdens het WK in Qatar bekendgemaakt. De term "Marokko" staat helemaal bovenaan de lijst.

Volgens de laatste Google-trends is Marokko het meest opgezochte team van het WK 2022 ter wereld. Van de Kenianen heeft 90% in de afgelopen week gezocht naar informatie over de Atlas Leeuwen. De belangstelling voor het trefwoord "Marokko" piekte met 4700% tijdens de kwartfinale tussen Marokko en Portugal, die de Atlas Leeuwen met 1-0 wonnen. Google meldt dat ook Portugal, Argentinië, Brazilië en Kroatië op de lijst staan.

Lees ook: Doorstoot Atlas Leeuwen doet Arabische verdeeldheid vergeten

In een verklaring zegt Google dat uit zoekgegevens ook veel belangstelling was voor de wedstrijd tussen Marokko en Frankrijk. De namen "Achraf Hakimi", "Yassine Bounou", "Hakim Ziyech", "Sofiane Boufal" en "Sofyan Amrabat" werden het meest gezocht.

In Marokko wilden de fans meer weten over het (Marokkaanse) tijdstip waarop de Atlas Leeuwen tegen Frankrijk ging spelen. Ze wilden ook weten volgens welke opstelling de Franse nationale ploeg ging spelen en hoeveel wedstrijden de Marokkaanse nationale ploeg tegen Frankrijk heeft gespeeld.

Lees ook: Marokkaans elftal trending in Nederland

Na het verlies tegen Frankrijk in de halve finale, zal Marokko het zaterdag in de kleine finale nog opnemen tegen Kroatië, in een poging om de derde plaats veilig te stellen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team