Zoeken

Marokko bij sterkste nationale voetbalteams op Instagram

22 september 2022 - 16:00 - Sport

©

Marokko behoort tot de sterkste nationale elftalen ter wereld op Instagram, in aanloop naar het WK-2022 in Qatar. Dat blijkt uit een nieuwe ranglijst van Nielsen Sports.

Om de ranglijst samen te stellen hebben de analisten van Nielsen Sports de Instagram-statistieken bekeken van voetballers uit de hele wereld en van landen die zullen deelnemen aan het WK in Qatar. Wereldkampioen Frankrijk is momenteel de sterkste nationale voetbalploeg op Instagram met 11,7 miljoen volgers.

Lees ook: Deze vijf Marokkaanse spelers zijn "gevaarlijk" volgens de FIFA

Het Braziliaanse voetbalteam staat met zo’n 11,5 miljoen Instagramvolgers op de tweede plaats. Daarna komen Portugal (10,4 miljoen), Engeland (8,5 miljoen), Argentinië (7,3 miljoen) en Mexico (5,9 miljoen). Duitsland (4,9 miljoen), Spanje (4 miljoen), Marokko (1,5 miljoen, waarvan 33,5% in het buitenland) en Nederland (1,3 miljoen) ronden de top 10 af.

Lees ook: Aankomst Atlas Leeuwen in Mohammed VI sportcomplex (foto’s)

Bij de spelers is de Portugese ster Cristiano Ronaldo, die naar verwachting in 2022 naar het WK in Qatar zal gaan, de meest invloedrijke voetballer op Instagram. Hij laat de Argentijnse Lionel Messi, de Braziliaanse Neymar en de Franse Kylian Mbappe achter zich. Met 10,1 miljoen volgers doet Achraf Hakimi het niet slecht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team