Zoeken

Eid ul-Adha in Marokko: geen gebed in moskeeën

17 juli 2021 - 12:40 - Marokko

©

Omdat het tijdens Eid ul-Adha altijd heel druk is in Marokkaanse moskeeën, heeft het ministerie van Habous en Islamitische Zaken op donderdag aangekondigd dat het gebed van het Offerfeest niet zal doorgaan in de moussalas, noch in de moskeeën. Dit maakt deel uit van de preventieve maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Het ministerie van Habous en Islamitische Zaken benadrukt dat de moskeeën open zullen blijven voor het verrichten van de vijf gebeden en het vrijdaggebed en stelt via een verklaring dat deze maatregel enkel betrekking heeft op het Eid ul-Adha gebed, dat een soenna is die thuis kan worden verricht.

Lees ook: Marokko: datum Eid ul-Adha 2021 bekend

Het verbod op het verrichten van het Eid ul-Adha gebed in mousallas en moskeeën, is een maatregel om de volksgezondheid te beschermen, in de hoop dat de komende feesten gezegend zullen zijn met de mogelijkheid om naar de moskee te gaan om het Eid gebed te verrichten, aldus het ministerie.

"Hij heeft u verkozen en heeft u in de godsdienst geen lasten opgelegd" en "Allah wenst je verlichting en wenst je geen moeilijkheden".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team