Zoeken

Marokkanen demonstreren tegen hoge levenskosten

22 februari 2022 - 09:40 - Marokko

©

Honderden mensen hebben zondag in verschillende Marokkaanse steden gedemonstreerd tegen de hoge kosten van levensonderhoud. Het protest is een reactie op de recente stijging van de brandstof- en grondstoffenprijzen.

De demonstraties vallen samen met de elfde verjaardag van de protestgolf die bekend staat als de 20 februari-beweging, die zich inspireerde op de pro-democratische opstanden van de Arabische Lente.

Lees ook: Oproepen tot aftreden premier Aziz Akhannouch

In Rabat vond de demonstratie plaats voor het parlementsgebouw. Met borden in de hand scandeerden de demonstranten slogans met kritiek op de regering, omdat die er niet in slaagt de stijgende prijzen onder controle te houden, waardoor nog meer mensen tot armoede worden veroordeeld, schrijft Alyaoum24. In Casablanca eisten demonstranten een onmiddellijk overheidsingrijpen om de koopkracht van de bevolking te verbeteren.

Lees ook: Marokko: autoriteiten vrezen protestgolf door hoge prijzen

In antwoord op de vele noodkreten van burgers wees de Marokkaanse regering erop dat het land te kampen heeft met één van de ergste periodes van droogte van de laatste jaren. En dat terwijl de Marokkaanse economie sterk afhankelijk is van de landbouwsector. Die neemt met 14%, het grootste deel van het BBP voor zijn rekening.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team