Zoeken

Demonstratie om "eerlijke verdeling rijkdom" in Marokko

7 december 2022 - 10:00 - Marokko

©

Zondag 4 december gingen duizenden demonstranten de straat op in Rabat om "tegen de hoge kosten" te betogen en een "eerlijke verdeling van de rijkdom" te eisen.

"Marokko is geen arm land", riepen de demonstranten, die massaal gehoor hadden gegeven aan de oproep van het Marokkaans Sociaal Front. Zij droegen spandoeken en borden met verschillende boodschappen en marcheerden langs de Mohammed V Avenue. Deze laan loopt langs het parlementsgebouw, waar zij de regering Akhannouch opriepen een einde te maken aan het "sociale onrecht", zoals Article19 meldt.

Lees ook: Marokko zal subsidie gas, suiker en brood niet veranderen

Aan het einde van de mars, die enkele uren duurde, richtte Tayeb Madmad, bestuurslid van de Marokkaanse Vereniging voor Mensenrechten (AMDH) en coördinator van het Sociaal Front in Salé, zich tot de media om de actie in de juiste context te plaatsen.

Lees ook: Marokko: demonstraties tegen hoge kosten levensonderhoud

"Gewone Marokkanen moet niet verteld worden waarom ze moeten demonstreren, want ze kennen de ellende van prijsstijgingen, werkloosheid en de achteruitgang van openbare scholen en ziekenhuizen. Wij streven naar een democratische staat die de rijkdom eerlijk verdeelt onder het volk."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team