Zoeken

Marokko: autoriteiten vrezen protestgolf door hoge prijzen

18 februari 2022 - 11:00 - Marokko

©

Minister Abdelouafi Laftit van Binnenlandse Zaken trekt aan de bel om een eventuele protestbeweging in Marokko te kunnen vermijden, die zou kunnen ontstaan naar aanleiding van de prijsstijgingen van eerste levensbehoeften.

Minister Abdelouafi Laftit heeft duidelijke instructies gegeven om elke uiting van woede vanwege burgers te vermijden, vooral in de provincies en de niet aan zee grenzende gebieden zoals het Oosten en de Rif, waar de hoge prijzen het huishoudboekje van gezinnen ernstig aantasten, zeggen goed ingelichte bronnen aan Maghreb Intelligence.

Lees ook: Marokko: hogere subsidies voor gas en suiker in 2022

De Marokkaanse autoriteiten nemen alle maatregelen om een herhaling te voorkomen van de golf van protesten tegen de hoge prijzen, die in 2006-2007 in het hele koninkrijk werd geregistreerd. Zij vrezen ook voor een politieke heropleving van de betogingen als gevolg van de prijsstijgingen, zoals in het verleden het geval was met Al Adl Wal Ihssane of het extreem linkse Annahj Addimocrati en de Marokkaanse Vereniging voor Mensenrechten (AMDH).

Lees ook: Marokko: steden waar de prijzen zijn gestegen/gedaald

In afwachting van mogelijke demonstraties, uiten Marokkanen nu al hun woede op sociale media. Ze eisen het aftreden van premier Aziz Akhannouch.

Bladna.nl