Zoeken

Marokkanen nemen massaal deel aan Amerikaanse green card-loterij

29 oktober 2021 - 19:40 - Marokko

©

Elk jaar proberen duizenden jonge Marokkanen een ‘green card’ te verkrijgen om naar de Verenigde Staten te kunnen emigreren. Sinds de inschrijving dit jaar is geopend, hebben al veel Marokkanen hun geluk beproefd.

Overal in Marokko zitten inschrijvingscentra en cybercafés overvol. Binnen staan de jongeren, met hun dossier in de hand, soms in een rij, wachtend op de registratie door specialisten. Zo’n 20 dirham is voldoende om je geluk te beproeven bij de Amerikaanse roulette, meldt het dagblad Assabah.

Lees ook: Ruim 230.000 Marokkanen hebben een Amerikaanse Green Card aangevraagd

De krant schrijft deze week over de American dream van jonge, maar ook van minder jonge Marokkanen. De kandidaten verdringen elkaar in de hoop geselecteerd te worden. Ze lopen ook de deur plat bij de fotolaboratoria, omdat recente en professionele identiteitsfoto’s één van de vereisten is voor de kandidatuur.

Lees ook: Trump wil Green card lotterij afschaffen

Volgens een aanvrager "is het immigratiesysteem eerlijk". De inschrijvingen voor het Amerikaanse programma voor de green card-loterij lopen door tot de eerste week van november. Bij de laatste trekking werden 6000 Marokkanen geselecteerd, aldus de krant.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team