Zoeken

Trump wil Green card lotterij afschaffen

18 december 2017 - 16:40 - Wereld

©

De Amerikaanse President Donald Trump wil een einde maken aan het programma "Vissa Lottery" dankzij hetwelk duizenden mensen legaal naar Amerika kunnen emigreren. Veel Marokkanen nemen jaarlijks aan het programma deel.

In een toespraak in het Witte Huis verklaarde Trump dat het "tijd is om een immigratiesysteem gebaseerd op verdienste te ontwikkelen". Het "Chain migration" systeem waarbij migranten in de Verenigde Staten familieleden kunnen doen komen noemde hij tevens "achterhaald".

Dit systeem is "totaal niet compatibel" met de nationale veiligheid van de Verenigde Staten en is volgens Trump enkel gebaseerd op de familiale banden en niet op de vaardigheden van migranten.

Het staatshoofd heeft als gevolg aan "het congres gevraagd om deze programma’s te beëindigen" om vervolgens "logische immigratieregels die assimilatie en loongroei bevorderen" vast te stellen.

Donald Trump roept, elke keer er een terroristische aanval in het land wordt gemeld, op tot het einde van de Green card lotterij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team