Zoeken

Marokko wil Amerikaans luchtafweersysteem US Patriot aanschaffen

20 november 2021 - 15:53 - Marokko

©

De Verenigde Staten overwegen de verkoop van de nieuwste versie van het Patriot-luchtafweersysteem aan Marokko. Het koninkrijk wordt samen met twee andere Europese landen genoemd als een potentiële klant.

Het middellange-afstandluchtafweersysteem van het Amerikaanse Raytheon maakt gebruik van een geavanceerde luchtonderscheppingsraket en krachtige radarsystemen en werd verder verbeterd op basis van eerdere ervaringen op het slagveld en tekortkomingen van zijn vorige versies, zo onthult FAR-Maroc.

Lees ook: Amerikaanse onthullingen over moderniseringsplan Marokkaans leger

Volgens een rapport uit 2019 van het Amerikaanse ministerie van Defensie over het Patriot Advanced Capability-3 Missile Segment Enhancement (PAC-3 MSE) programma, is Marokko een potentiële klant, samen met Zweden en Noorwegen.

De militaire samenwerking tussen de Verenigde Staten en Marokko blijft solide en komt tot uiting in verschillende acties, ondanks de pogingen in het Amerikaanse Congres om het bedrag van de militaire steun aan Marokko te verminderen, aldus de defensiewebsite.

Lees ook: Marokkaans leger met geavanceerde technologie uitgerust

De belangrijkste leveranciers van het Marokkaanse leger zijn de Verenigde Staten, Frankrijk en Spanje. Het koninkrijk is de grootste afnemer van Amerikaanse wapens in Afrika.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team