Zoeken

Negen Marokkanen op ranglijst van Afrikaanse economische leiders van morgen

31 december 2020 - 12:40 - Economie

©

De onafhankelijke denktank Choiseul Africa, heeft negen Marokkanen op haar ranglijst geplaatst van 100 Afrikaanse economische leiders van morgen.

Het Choiseul instituut identificeert en classificeert elk jaar jonge Afrikaanse leiders van 40 jaar en jonger, die een belangrijke rol spelen of worden opgeroepen om een ​​belangrijke rol te spelen in de economische ontwikkeling van het Afrikaanse continent in de nabije toekomst. De winnaars worden geselecteerd door een commissie van experts en specialisten uit Afrika, die rekening houden met een aantal criteria waaronder imago en reputatie, achtergrond en vaardigheden, macht en functie, invloed en netwerken, potentieel en leiderschap.

Choiseul legt uit dat de som van de behaalde punten in de verschillende categorieën van bovengenoemde criteria de plaats bepaalt van elk van de winnaars in de eindrangschikking. Profielen met minder dan 10% in een van de categorieën worden geëlimineerd. De eerste 100 worden geklasseerd van de 1e tot de 100e plaats. Een tweede lijst bevat 100 extra profielen gerangschikt tussen de 101ste en 200ste plaats in drie categorieën: drie sterren, twee sterren en één ster. In totaal zijn er 17 Marokkanen geselecteerd, waaronder 4 vrouwen en 13 mannen, door het onderzoek dat op 30 september 2020 werd beëindigd.

Op de eerste ranglijst staan ​​9 Marokkanen waaronder een vrouw: Badr Alioua, voorzitter van het bestuur van Wafasalaf (8ᵉ); Marouane Ameziane, vicevoorzitter strategie en ontwikkeling van de OCP-groep (19ᵉ); Abdellatif Kabbaj, CEO van Softgroup (26ᵉ); Saad Sefrioui, plaatsvervangend CEO van de Addoha Group (28ᵉ); Sarah Kerroumi, algemeen secretaris van Ynna Holding (36ᵉ); Ibrahim Belkora, algemeen directeur van Agro Juice Processing (51ᵉ); Mehdi Alj, voorzitter en CEO van Sanam Agro (66ᵉ); Mehdi Bennouna, algemeen directeur van Mutandis Group (78ᵉ); en Naoufel Ghafir, Managing Director Marokko, Tunesië en West-Afrika van AXA Partners (79ᵉ).

De tweede lijst telt acht Marokkanen, waaronder drie vrouwen: Najwa El Iraki, oprichtster en algemeen directeur van AfricaDev Consulting Ltd (108ᵉ; drie sterren); Hamza Kabbaj, Managing Director van SGTM (111ᵉ, drie sterren); Rachid Kettani, financieel directeur van Attijariwafa Bank (114ᵉ, drie sterren); Karim Beqqali, Managing Director van Yamed Capital (127ᵉ, twee sterren); Anas Sefrioui, Managing Director Arena Property Development (141ᵉ, twee sterren); Nawfal Terrab, Managing Director NT Global Invest (144ᵉ, twee sterren); Loubna Tricha, directeur-generaal van het agentschap voor beroepsopleiding OFPPT (148ᵉ, twee sterren); en Meryam El Ouafi, CEO van Green Engineering Mission (164ᵉ, één ster).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team