Zoeken

Toerisme: Marokko richt zich op Israël en Afrika

11 januari 2021 - 18:00 - Economie

©

Het Marokkaanse Toerismebureau ONMT verkent nieuwe markten met een groot potentieel voor de heropleving van de toeristische sector. Ze willen landen zoals onder meer Israël en Portugal voor zich winnen.

Het Marokkaanse Toerismebureau is geïnteresseerd in internationale toeristen uit Afrika, Israël en Portugal, omdat die markten een groot potentieel hebben, meldt Aujourd’hui le Maroc. Toerisme professionals rekenen voor de heropleving van hun sector ook op toeristen die omwille van de normalisatie van de diplomatieke betrekkingen tussen Marokko en Israël, meer interesse hebben om het koninkrijk te bezoeken.

Prospecties en marktstudies staan ​​op de agenda van het ONMT om de meest favorabele kansen in de markt te benutten. In een publicatie zeggen zij dat het Israëlische toerisme wereldwijd 8,47 miljoen reizigers vertegenwoordigde in 2019. En dit op een bevolking van ongeveer 9 miljoen mensen. Samen gaven ze 9,76 miljard dollar uit en het aantal reizen blijft toenemen met een gemiddelde jaarlijkse groei van 13% in 5 jaar.

Hoewel Portugal als klassiek wordt gekwalificeerd, is het land in de ogen van het ONMT niet te verwaarlozen. Bij de hervatting van de toeristische activiteiten wil de organisatie werken aan een betere kennis van het gedrag van Portugese toeristen en hun manier van consumeren, om zo aangepaste aanbiedingen te maken en de bestemming Marokko een boost te geven.

Het Afrikaanse continent telt meer dan een miljard mensen en heeft een steeds actievere jeugd en grotere middenklasse. Toch komt momenteel slechts 4% van de Afrikaanse toeristen naar Marokko. Daarom staan ook Senegal, Nigeria, Ivoorkust, Zuid-Afrika en Guinee op een goede plaats op de lijst van het ONMT voor de wederopbouw van het toerisme, stelt het medium, dat ook de ontwikkeling van de economische en diplomatieke betrekkingen van Marokko met veel landen op het continent belicht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team