Zoeken

Verenigde Staten investeren 5 miljard dollar in Marokko en regio

27 december 2020 - 09:40 - Economie

©

De Amerikaanse overheidsorganisatie (DFC), staat op het punt om 5 miljard dollar te investeren in Marokko en in de regio. Dit initiatief, dat de Amerikaanse investeringen in Marokko zal verhogen, versterkt ook de rol van het koninkrijk als economisch centrum van het continent.

Adam Boehler, de CEO en uitvoerend voorzitter van DFC en Prosper Africa, liet via een verklaring weten dat het voornamelijk gaat over de opening van een kantoor van Prosper Africa in Marokko. De Amerikaanse regering is van plan om via dit bureau handels- en investeringsprojecten ter waarde van 1 miljard dollar tussen de Verenigde Staten, Marokko en andere Noord-Afrikaanse landen, voor de komende vier jaar te ondersteunen.

Er is een memorandum van overeenstemming ondertekend tussen DFC en de Marokkaanse regering, waarin de inspanningen van de DFC vermeld staan om de komende vier jaar 3 miljard dollar te investeren voor projecten in Marokko en voor gezamenlijke investeringen met Marokkaanse partners voor projecten in Subsaha Afrika.

Bovendien is het Amerikaanse Agentschap voor Internationale Ontwikkeling (USAID), van plan om "Marokko aan te wijzen als een regionaal knooppunt voor zijn nieuwe continentale handels- en investeringsprogramma, Prosper Africa", zei Boehler. Daarnaast zal een 2X MENA-initiatief worden gelanceerd voor de realisatie van investeringsprojecten ter waarde van 1 miljard dollar, om de economische emancipatie van vrouwen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika te consolideren.

"We waarderen onze sterke band met Marokko enorm en kijken ernaar uit om dit partnerschap verder te verdiepen", zei Boehler in de verklaring. In januari 2021 zal Prosper Africa een regionaal kantoor opzetten in Marokko, hun allereerste initiatief in Noord-Afrika dat verschillende kansen zal bieden voor het koninkrijk en de regio.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team