Zoeken

Royal Air Maroc is één van de veiligste luchtvaartmaatschappijen ter wereld

10 januari 2021 - 20:40 - Economie

©

Royal Air Maroc is een van de veiligste luchtvaartmaatschappijen ter wereld in 2020. Dat blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door de gespecialiseerde site Airline Ratings. In tegenstelling tot andere bedrijven in de MENA-regio, heeft het de beste beoordeling gekregen op het gebied van veiligheid.

De nationale luchtvaartmaatschappij kreeg in de ranglijst een maximale beoordeling van 7 sterren in termen van veiligheid, 3,5 sterren voor dienstverlening en 6 sterren voor de naleving van de veiligheidsmaatregelen tegen het coronavirus.

Sinds begin december biedt de Marokkaanse luchtvaartmaatschappij een Covid-19 dekking op haar internationale tickets. Het is het eerste Noord-Afrikaanse bedrijf met deze dekking, die de medische kosten dekt in geval van een coronabesmetting tijdens een vlucht en 31 dagen geldig is vanaf de eerste reisdag.

Airline Ratings werd in juni 2013 gelanceerd en beoordeelt de veiligheid en de dienstverlening aan boord van 385 luchtvaartmaatschappijen, aan de hand van een beoordelingssysteem met zeven sterren. Het beoordelingssysteem houdt rekening met verschillende criteria zoals de geschiedenis van ongevallen en ernstige incidenten, audits van luchtvaartautoriteiten of overheden en de gemiddelde leeftijd van de vloot.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team