Zoeken

Marokkaanse vrouw van EasyJet-vlucht geweerd

1 december 2021 - 18:20 - Marokko

©

Een EasyJet vlucht van Genève naar Marrakech is vrijdag teruggevlogen om een Marokkaanse vrouw die een bemanningslid verbaal had aangevallen, uit het vliegtuig te zetten.

Het vliegtuig is vrijdag niet zoals gepland in Marrakech geland. Een passagier van Marokkaanse afkomst heeft een bemanningslid verbaal lastig gevallen. "Kort na het opstijgen stond ze op om met de stewardess te praten”, zei een andere passagier. Vijf minuten later keerde het vliegtuig terug. "We dachten dat het met het vliegtuig te maken had, maar toen we aan de grond stonden, werd de vrouw die met de bemanning had gepraat uit het vliegtuig gezet”, vertelde een jonge vrouw aan 20 Minutes.

Lees ook: Marokkanen vluchten uit vliegtuig na noodlanding in Spanje

Nadat zij van boord was gegaan, zei de kapitein tegen de andere passagiers dat zij "onbeleefd was geweest tegen de bemanning en dat haar gedrag onaanvaardbaar was". De politie van Genève werd van het incident op de hoogte gebracht en wachtte de jonge vrouw op de luchthaven op. "De gezagvoerder van het vliegtuig vertelde ons dat hij niet wilde dat deze persoon aan boord bleef. We hebben haar rustig naar de uitgang begeleid”, zei politiewoordvoerster Joanna Matta.

Lees ook: Toestel op weg naar Marokko landt in Portugal met ontvoerde kinderen

Het vliegtuig zette zijn vlucht voort na het incident. "We waren twee uur te laat. Ik denk dat ze daar een flinke rekening voor krijgt". Op dezelfde vrijdag moest een andere vlucht naar Amsterdam na het opstijgen ook rechtsomkeer maken omdat in het vliegtuig rook was ontdekt.

Bladna.nl