Zoeken

Tanger: meer info’s over crash drugsvliegtuig

21 december 2021 - 12:00 - Marokko

©

Het vliegtuig dat op 30 november in Tanger neerstortte, was een oud vliegtuig dat drugs vervoerde naar Spanje. Na de arrestatie van de Spaanse piloot werd een onderzoek ingesteld om de mogelijke leiders van het drugsnetwerk te identificeren.

Het toestel steeg op in de buurt van een woonwijk op de weg tussen Sebt Zinnatt en Dar Chaoui, in de regio Tanger. Het vliegtuigje maakte zoveel lawaai dat de bewoners er wakker van werden, meldt Al Akhbar. Er is een video gemaakt en overhandigd aan de Koninklijke Gendarmerie waarop te zien is hoe de piloot, een Spanjaard, de motor van het vliegtuig enkele minuten voor het opstijgen laat opwarmen.

Lees ook: Spanjaard in Marokko gearresteerd na crash

Volgens getuigen werden de drugs aanvankelijk met terreinwagens naar het vliegtuig gebracht. Toen het opstijgen begon, botste het vliegtuig tegen een vuilniswagen. Als gevolg daarvan werd de vleugel van het vliegtuig geraakt en was de crash onvermijdelijk. De piloot liep lichte verwondingen op.

Lees ook: Politie legt hand op Nederlands drugsvliegtuig in Noord-Marokko

De Spanjaard vluchtte na de crash maar werd iets later gearresteerd door de Koninklijke Gendarmerie. Ter plaatse werden sporen gevonden van de banden van de terreinwagens die de drugs hadden gebracht. Rechercheurs zetten hun onderzoek verder om de verantwoordelijken van de smokkel te vinden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team