Zoeken

Noodlanding vliegtuig in Casablanca

7 juni 2022 - 19:40 - Marokko

©

Een vlucht van luchtvaartmaatschappij Iberia tussen Madrid en Dakar, heeft een noodlanding moeten maken in Casablanca omdat een dronken en agressieve jongeman van sub-Saharaanse afkomst de bemanning en de andere passagiers lastig viel.

De jongeman viel een stewardess verbaal aan, die hem ervan verdacht tijdens de vlucht een alcohol te hebben geconsumeerd en hem de fles had afgenomen. Zaterdag rond 18.00 uur begon hij te schreeuwen en lawaai te maken en verstoorde hij de rust van ongeveer 150 passagiers op de vlucht van Madrid naar Dakar. De bemanningsleden probeerden al het mogelijke om hem te kalmeren, zonder succes.

Lees ook: Ontsnappingspoging Marokkaanse passagiers tijdens tussenlanding in Barcelona

Niettegenstaande alle verzoeken om kalm te blijven, bleef de passagier schreeuwen en de rust verstoren. Daarom veranderde de gezagvoerder zijn koers en maakte een noodlanding op de luchthaven van Casablanca, aldus Diario de Leon. Verschillende patrouilles van de Marokkaanse gendarmerie waren aanwezig om de verdachte aan te houden. Hij weigerde echter het vliegtuig te verlaten.

Lees ook: Noodlanding vliegtuig tussen Luton en Agadir

Uiteindelijk gingen de Marokkaanse agenten aan boord van het vliegtuig. Toen de man op het tarmac van de luchthaven stond, wilde hij niet in de politieauto stappen en vroeg hij de gendarmes op zijn knieën en in tranen om hulp. De scène duurde een uur. Het vliegtuig vloog door naar de Senegalese hoofdstad Dakar, waar het met een vertraging van drie uur landde.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team