Zoeken

Spanje: Marokkaanse die baby vermoordde voor de rechter

24 februari 2022 - 21:40 - Wereld

©

De rechtszaak tegen een 20-jarige Marokkaanse vrouw die ervan wordt beschuldigd haar baby te hebben gedood met de hulp van haar moeder, is maandag van start gegaan voor de rechtbank van Tarragona. De jonge vrouw beweert dat ze sinds haar 14e mishandeld werd door haar vader en dat ze op 18-jarige leeftijd zwanger werd van zijn kind.

De beschuldigde verklaart dat ze de zwangerschap uit angst verborgen heeft gehouden en dat het te laat was om abortus te plegen. Toen de baby op 24 maart 2020 werd geboren, probeerde ze eerst tevergeefs het kind te verstikken. Ze stak daarna de baby in een kast, waar haar moeder het kind vond en het vervolgens in een container dumpte, aldus het openbaar ministerie. Het OM vraagt de twee vrouwen te vervolgen als vermoedelijke daders van een moordmisdrijf op een minderjarige met een familieband en eist een levenslange gevangenisstraf.

Lees ook: Marokkaans meisje (14) vermoord in Spanje

De twee verdachten houden echter vol dat ze het kind niet hebben gedood. Volgens hen is de baby waarschijnlijk levend opgepikt door een voorbijganger in een nabijgelegen straat. Zijn grootmoeder beweert hem daar levend te hebben achtergelaten. Het lichaam van de baby werd nooit gevonden. De verdediging vraagt dat de feiten worden gekwalificeerd als het in de steek laten van een minderjarige met een familieband en vraagt een gevangenisstraf van 2 tot 4 jaar. Het proces eindigt volgende maandag.

Lees ook: Belgische Marokkaan vervolgd voor moord op baby

De zaak kwam aan het rollen in oktober 2020, toen de jonge beklaagde haar verhaal vertelde aan een aantal klasgenoten. In december van datzelfde jaar werd door het Catalaanse politiekorps Mossos d’Esquadra een onderzoek ingesteld, dat in april 2021 leidde tot de arrestatie van de twee vrouwen. Sindsdien zitten ze in hechtenis.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team