Zoeken

Marokkaan cel in voor moord op ex in Frankrijk

9 januari 2022 - 12:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Een Fransman van Marokkaanse afkomst is in het Franse Grass in de gevangenis beland voor het wurgen en doden van zijn ex-vrouw op 1 januari 2022. De reden voor de moord was een onaanvaardbare scheiding.

De gebeurtenissen vonden plaats op de avond van 1 januari. Tijdens een ruzie wurgde K. zijn 45-jarige ex-vriendin Lisa T.

Lees ook: Marokko: man gooit vrouw uit raam en pleegt zelfmoord

Volgens zijn advocaat Benjamin Taieb, geeft de 60-jarige de moord toe, maar ontkent hij dat hij met voorbedachte rade heeft gehandeld. "Hij geeft de moord toe. Hij was zelfs zeer precies in het noemen van de feiten. Maar het onderzoek naar de zaak is nog onduidelijk," verklaarde de raadsman in een interview met Nice-Matin.

Na het plegen van de misdaad, verborg de verdachte het lichaam in de kofferbak van zijn auto. Niemand had zo’n tragedie kunnen voorzien, aangezien K. geen strafblad had buiten een boete van 500 euro. Hij gedroeg zich niet agressief. "Er is bewijs dat hij niet de bedoeling had om zo’n tragedie te veroorzaken. Hij was volledig in paniek," voegde zijn advocaat eraan toe. "Hij is nu diep bedroefd en beseft wat hij heeft gedaan. Hij zei: ’Ik zal de rest van mijn leven spijt hebben van deze daad’."

Lees ook: Spanje: vijf jaar celstraf voor Marokkaan die ex neerstak

Het echtpaar heeft twee kinderen en leefde 22 jaar samen voordat zij uit elkaar gingen. Een scheiding die niet naar de zin was van de gepensioneerde verdachte. Volgens zijn advocaat "is er in dit geval sprake van een sterke medische kwestie." Volgens hem is een psychiatrisch rapport van essentieel belang om te bepalen of zijn cliënt ontoerekeningsvatbaar is.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team