Zoeken

Marokkaans meisje (14) vermoord in Spanje

17 februari 2022 - 18:20 - Wereld

©

Dinsdag werd in het Spaanse Jaén het lichaam van een 14-jarig Marokkaans meisje gevonden. De vermeende dader belde zelf de politie nadat hij het misdrijf had gepleegd.

Khawla werd dood aangetroffen door de Guardia Civil te Alcalá la Real, in de verlaten Santo Domingo kerk. De dader bekende het meisje te hebben vermoord, maar wilde de agenten niet vertellen op welke plaats hij haar lichaam had verborgen, meldt El Taquigrafo.

Lees ook: Dominicaan in Barcelona gearresteerd voor moord op Marokkaan

Het slachtoffer, dochter van een Spaanse vader en een Marokkaanse moeder, werd naakt aangetroffen en vertoonde duidelijke sporen van wurging. Tot nu toe weten de agenten niet of zij en de vermeende moordenaar, een 22-jarige man van Dominicaanse afkomst, elkaar kenden.

De moeder van Khawla gaf haar dinsdagnamiddag als vermist op bij de Guardia Civil. Later op de dag belde de dader zelf de politie. Hij werd gearresteerd maar weigerde mee te werken met de agenten. Het stoffelijk overschot van Khawla werd overgebracht naar het Instituut voor Forensische Geneeskunde in Jaén voor autopsie.

Lees ook: Belgische Marokkaan staat in Marokko terecht voor moord op baby

De politie zet haar onderzoek voort om te bepalen of dit een seksueel geweldsmisdrijf was. In Spanje gebeurt het regelmatig dat vrouwen aangevallen of vermoord worden door hun partner of ex-partner.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team