Zoeken

Koning Mohammed VI wil kleuterschool verplicht maken

19 juli 2018 - 17:00 - Gemeenschap

Kinderen naar de kleuterschool sturen binnenkort verplicht in Marokko

Koning Mohammed VI heeft woensdag in een toespraak verklaard dat de kleuterschool een verplichting moet in Marokko.

Naar de kleuterschool gaan geeft kinderen de kans om "een reeks psychologische en cognitieve vaardigheden te verwerven", aldus de Koning in een bericht aan de deelnemers van de "Nationale dag over voorbereidende lager onderwijs" in Skhirat. De speech van de Koning werd door minister Said Amzazi van Onderwijs en Professionele opleiding voorgelezen.

Volgens de monarch heeft Marokko aanzienlijke vooruitgang geboekt op het gebied van basisonderwijs, met name wat betreft het aantal schoolgaande kinderen. Voorbereidend lager onderwijs heeft niet van dezelfde inspanningen geprofiteerd, zoals blijkt uit het opmerkelijk laag aantal kinderen die naar de kleuterschool gaan.

Om het onderwijssysteem te hervormen, moet voorbereidend lager onderwijs verplicht worden voor de Staat en het gezin en geleidelijk worden geïntegreerd in het leerplichtstelsel.

De Koning roept in zijn bericht ook op om de nodige "moderne wettelijke en reglementaire teksten" aan te nemen om het voorbereidend lager onderwijs te ontwikkelen en te begeleiden.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2019 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team