Zoeken

Marokkaanse uitvinder krijgt onderscheiding voor batterijloze elektrische auto

23 mei 2021 - 20:20 - Marokko

©

De Marokkaanse uitvinder en voorzitter van innovatieplatform OFEED, Majid El Bouazzaoui, heeft tijdens de 34e editie van de World Genius Convention (WGC) in Japan de onderscheiding voor de beste innovatieve uitvinding ter wereld ontvangen. Het gaat om een wedstrijd die is georganiseerd door het International Institute of Invention and Innovation (IIII).

Het Marokkaanse innovatieplatform OFEED meldt in een persbericht dat Majid El Bouazzaoui de "Future Award" heeft gewonnen voor zijn "elektrische auto zonder batterijen", een gloednieuw concept om elektrisch rijden mogelijk te maken.

Het bijzondere aan de uitvinding van El Bouazzaoui is dat het een elektrische auto oplevert die geen batterijen nodig heeft. Doorgaans zijn dit de duurste en meeste milieuvervuilende onderdelen van elektrische auto’s.

De uitvinding van El Bouazzaoui heeft Marokko een voorsprong opgeleverd op de 13 meest innovatieve landen ter wereld. Het onderzoek van de Marokkaanse uitvinder heeft twee methodes opgeleverd waarop een elektrische auto kan worden gebouwd zonder batterijen. In de auto van El Bouazzaoui zijn de batterijen vervangen door speciale dynamo’s onder de auto die een elektromagnetisch veld creëren. Het veld voorziet de auto via een elektrische generator van schone energie.

"Het is bekend dat als een geleider door een magnetisch veld gaat, er een geïnduceerde stroom in die geleider komt. Op deze manier wordt elektrische energie geproduceerd die altijd beschikbaar is in de auto voor al zijn elektrische apparatuur", meldt OFEED in zijn persbericht.

De voornaamste voordelen van de auto zijn dat er geen gebruik hoeft te worden gemaakt van vervuilende batterijen en dat de elektrische auto’s een stuk goedkoper zullen worden. Zonder batterijen zullen elektrische auto’s naar verwachting tussen de 5000 en 15.000 dollar minder gaan kosten.

Majid El Bouazzaoui is eerder al onderscheiden door Koning Mohammed VI voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van uitvindingen en innovatie in het koninkrijk. Sinds 1997 heeft hij verschillende octrooiaanvragen ingediend en hij heeft in zijn carrière meer dan 60 internationale prijzen gewonnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team