Zoeken

Met een elektrische auto naar Marokko, gaat dat?

13 augustus 2023 - 11:16 - Marokko

©

Gezien de stijging van de brandstofprijzen geven sommige vakantiegangers de voorkeur aan reizen met een elektrische auto - goedkoper dan een reis met een traditionele brandstofauto - om bestemmingen zoals Marokko te bereiken.

Is het mogelijk om 100% elektrisch op vakantie te gaan? "99% van de tankstations zijn al uitgerust, dus ja, het is al mogelijk om 100% elektrisch op vakantie te gaan," verzekert Clément Molizon, algemeen afgevaardigde van de Franse vereniging voor de ontwikkeling van elektrische mobiliteit (Avere). Mohamed, een VTC-chauffeur uit het Franse Chartres, is volledig overtuigd door elektrisch rijden en bevestigt dit. Volgens hem is hij "naar Marokko gereisd" met zijn elektrische voertuig, een Tesla Model X. Naar zijn zeggen heeft hij nooit problemen gehad met het opladen van zijn voertuig dankzij de anticipatie van de boordcomputer van de Tesla. Het apparaat "vertelt ons alle plaatsen waar we moeten stoppen, en hoe lang we moeten wachten om de batterijen op te laden," voegt hij toe.

Lees ook: Tesla binnenkort in Marokko gecommercialiseerd?

Van zijn huis in Chartres tot Algeciras in het zuiden van Spanje (bijna 1900 kilometer), heeft Mohamed een reis van bijna 24 uur gemaakt. Dat is ongeveer 6 uur meer dan een reis met een dieselauto, zonder pauze, die iets meer dan 18 uur duurt. De voordelen van reizen met een elektrisch voertuig zijn echter afhankelijk van het model. "Vroeger had ik een Kia Niro," zegt Romain, een zelfstandige verpleegkundige in Auvergne, op RMC. "We hebben gereisd en om heel eerlijk te zijn... ik geef toe dat het een ramp was. Maar sinds ik de Tesla heb met de supercharger, is het een genot." Net als Mohamed verzekert hij "nooit" problemen te hebben gehad, vooral met betrekking tot de beschikbaarheid van de door Elon Musk’s merk aangeboden laders.

Lees ook: Marokko: Accor hotels uitgerust met Tesla superladers

"Het duurt tussen 15 en 35 minuten, afhankelijk van hoeveel batterij je wilt opladen", zegt de zelfstandige verpleegkundige, claimend dat zijn Tesla hem in staat stelt om geld te besparen. "Zes jaar geleden reed ik met een model van vergelijkbaar gewicht en formaat, op diesel. Ik betaalde toen 700 euro per maand aan diesel, terwijl ik nu, afhankelijk van de route, 150 of 200 euro per maand betaal."

Bladna.nl