Zoeken

De Marokkaanse uitdaging van sterrenchef Hélène Darroze

6 september 2023 - 19:00 - Cultuur

©

Sterrenchef Hélène Darroze waagt de sprong naar Marokko en neemt de teugels in handen van de twee toprestaurants van de Royal Mansour in Marrakech, eigendom van Koning Mohammed VI. Ze streeft naar een fusie van Westerse technieken met authentieke Marokkaanse smaken.

Darroze’s eerste culinaire avontuur buiten Europa kwam tot stand na een aanbod van de beroemde chef-kok Yannick Alléno, die eerder aan het roer stond van de genoemde restaurants. "Ik was meteen verliefd op dit project. Het is voor mij enorm opwindend en doet me denken aan mijn jongere jaren toen ik begon te werken met Alain Ducasse in Monaco," vertelde Darroze in een interview met Penta.

Lees ook: Royal Mansour Marrakech rekruteert Franse topchef Hélène Darroze

Tijdens haar tijd in Marokko heeft de chef met zes Michelinsterren zich ondergedompeld in de lokale keuken, inclusief het leren maken van couscous in het Atlasgebergte. Darroze, die de titel van ’s Werelds Beste Vrouwelijke Chef in 2015 ontving, was onder de indruk van de rol van vrouwen in de Marokkaanse keuken. "Het was een heel sterk moment voor mij om te zien hoe belangrijk vrouwen in deze samenleving zijn, zeker op culinair gebied," zei ze.

Lees ook: Chef Richard Sandoval breidt culinaire imperium uit naar Marokko

Darroze, 56 jaar, is van plan haar culinaire reis in Marokko uit te breiden naar steden als Fez en Tanger. "Gekonfijte citroen, kruidenmengsels, zoveel smaken die ik zal integreren in La Grande Table Marocaine. We willen de citrusvruchten, kruiden en specerijen van de Marokkaanse keuken," zegt de enthousiaste chef.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team