Zoeken

Influencer Poupette Kenza: een online reis met hoogte- en dieptepunten

17 augustus 2023 - 17:00 - Cultuur

©

Influencer Poupette Kenza heeft in zeer korte tijd naam gemaakt op sociale media, met name op Snapchat. Haar avontuur begon in 2019, toen ze haar toekomstige echtgenoot Allan ontmoette. Ze liet haar volgers meegenieten van hun eerste reizen en avonturen en boekte onmiddellijk succes.

Na de geboorte van haar dochter Seyana op 5 juni 2020 ging haar populariteit nog omhoog. Haar influencer-status was een feit en ze tekende bij een agentschap, waar ze flink verdiende met gesponsorde content. "Iedereen wilde met haar samenwerken," zegt een van haar eerste zaakwaarnemers tegenover Le Parisien. "Ze moest bijna alles weigeren."

Lees ook: Influencer Poupette Kenza slachtoffer religieuze intimidatie in Frankrijk

In 2022 werd ze voor de tweede keer moeder, ditmaal van een zoon genaamd Khalis. Met een gemiddelde van 20 video’s per uur deelt ze haar dagelijkse leven, inclusief ruziën met haar man. "Poupette Kenza lijkt verslaafd aan Snapchat. Ze behandelt het als een verslaving, soms ten koste van haar huwelijk en kinderen", zegt een expert. De influencer van Marokkaanse afkomst gebruikte haar bekendheid om een zonnebankstudio in het Franse Rouen te openen. "Ze is een vriendelijke vrouw. Ze noemt me zelfs ’schat’, niet elke baas doet dat!" zegt een medewerkster van de zaak. Haar bezoeken zijn volgens de medewerkster zeldzaam maar zodra er iets nodig is komt ze.

Maar het parcours van Poupette Kenza kent ook enkele uitdagingen. Ze wordt geconfronteerd met online intimidatie. Een van haar video’s leidde zelfs tot haar arrestatie, omdat ze zichzelf had gefilmd terwijl ze langdurig het zachte hoofd van haar pasgeboren zoontje aanraakte. Na meldingen van internetgebruikers opende het parket van Rouen een onderzoek. Ze werd aangehouden op verdenking van kindermishandeling en later weer vrijgelaten. Twee parlementsleden dienden zelfs een klacht tegen haar in, waarbij ze verwezen naar "een situatie die neigt naar kinderpornografie en het in gevaar brengen van anderen."

Lees ook: Influencer Poupette Kenza beschuldigd van verduisteren donatie voor weeshuis in Marokko

De klacht volgde op de publicatie van een video door rapper Booba, waarin Seyana, toen 2 jaar oud, "erotische teksten zong met haar moeder". Op 18 januari 2023 werd Poupette Kenza’s Snapchat-account verwijderd na talloze meldingen van internetgebruikers. Ze wendde zich toen tot TikTok en verzamelde in enkele uren meer dan 500.000 volgers, een record. Kenza besloot onlangs om haar werk als influencer voort te zetten vanuit Dubai, waar ze zich volgende maand met haar gezin wil vestigen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team