Zoeken

Goed nieuws voor Marokkaanse truckers in Spanje

12 juni 2024 - 23:50 - Wereld

©

Marokkaanse vrachtwagenchauffeurs hoeven voortaan geen theorie-examen meer af te leggen om in Spanje te mogen rijden. De Spaanse regering heeft dinsdag de erkenning van het Marokkaanse rijbewijs voor beroepschauffeurs vereenvoudigd.

Het Spaanse kabinet heeft een wijziging goedgekeurd van de overeenkomst tussen Spanje en Marokko over de wederzijdse erkenning en uitwisseling van rijbewijzen. Hiermee komt een einde aan de verplichting voor Marokkaanse chauffeurs om een theorie-examen af te leggen om hun Marokkaanse rijbewijs in Spanje te laten erkennen, meldt Europa Press.

Lees ook: Spanje legt "oneerlijke" boetes op aan Marokkaanse vrachtwagenchauffeurs

De wijziging, die van toepassing is op artikel 4 van de overeenkomst die op 8 maart 2004 werd ondertekend, werd in februari 2019 voorgesteld door de Spaanse verkeersdienst (DGT). Tot nu toe moesten Marokkaanse chauffeurs die hun rijbewijs in Spanje wilden laten omwisselen, een specifiek theorie-examen afleggen.

Lees ook: Spanje wil migratie reguleren met Marokkaanse vrachtwagenchauffeurs

Dankzij deze wijziging kunnen Marokkaanse truckers nu zonder theorie-examen door Spanje rijden. De uitzondering hierop zijn Marokkaanse chauffeurs die een rijbewijs van de klassen C, C+E, D of D+E willen laten omwisselen voor een Spaans equivalent.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team