Zoeken

Nieuwe crisis tussen Marokko en Spanje?

8 juni 2024 - 12:20 - Wereld

©

Spanje heeft besloten om een ministerieel comité op te richten om de "unilaterale maatregelen" te bestuderen die door Marokko zijn genomen en die van invloed zijn op de enclaves Ceuta en Melilla. Deze maatregel kan de bilaterale betrekkingen tussen de twee landen verslechteren.

De maatregel werd onlangs aangenomen door de Commissie Buitenlandse Zaken van de Spaanse Senaat op initiatief van de parlementaire fractie van de Volkspartij (PP), meldt Europa Press. De politieke partij beschuldigt Marokko van het nemen van een "reeks unilaterale maatregelen" die een negatieve impact hebben op de levensomstandigheden van de inwoners van Ceuta en Melilla.

Lees ook: Kaart van Marokko centraal in conflict in Spanje

De PP noemt onder meer de sluiting van de commerciële douaneposten van Melilla, het verbod op de doorgang van goederen en levensmiddelen en de invoering van visumverplichtingen voor reizigers naar de twee autonome steden. De Spaanse socialistische partij (PSOE) heeft zich tegen deze maatregel uitgesproken, met de waarschuwing dat deze kan leiden tot een diplomatieke crisis tussen Marokko en Spanje.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team