Zoeken

Marokkaanse travestiet Chafiq "droomt van Spanje"

14 februari 2019 - 13:50 - Gemeenschap

©

Chafiq Lafrid, die enkele weken geleden in opspraak was geraakt na, verkleed als een vrouw, een ongeval te hebben veroorzaakt in Marrakech, vertelde in een interview met El Confidencial dat hij ervan droomde om in Spanje te gaan wonen.

Volgens het blad is Chafiq Lafrid de "meest gehate travestiet van Marokko". Zijn identiteit werd kort na zijn arrestatie voor een verkeersongeval door de politie onthuld. De jongeman wordt sindsdien bedreigd en durft de straat niet meer op.

Chafiq Lafrid droomt er nu van om Marokko te verlaten om vrij te zijn en te leven zoals hij echt is. Zijn grootste wens is om zich alle dagen als een vrouw te kleden, wat hij in Marokko maar heel af en toe in gesloten kringen deed.

Wanneer hem werd gevraagd waar hij graag zou willen wonen antwoordde Lafrid: "Het maakt niets uit. Waar kan ik mezelf zijn? In Europa. In Spanje. Ik heb daar ook veel vrienden. Ik zou graag naar Spanje willen vertrekken."

Lafrid wordt door de vereniging MALI geholpen met zijn asielaanvraag in Spanje en andere Europese landen en zelfs in Canada. Hij zou in gesprek zijn met officiële en internationale organisaties, ambassades en consulaten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team