Zoeken

Moulay Hassan schittert tijdens bezoek Koning Spanje

15 februari 2019 - 11:15 - Marokko

©

Koning Felipe VI van Spanje en zijn vrouw Letizia bezochten Marokko op woensdag en donderdag. Ze werden door Koning Mohammed VI en zijn zoon kroonprins Moulay Hassan ontvangen. De jonge prins zorgde voor veel bewondering, vooral in Spanje.

Meerdere artikelen werden in het zuid-Europees land aan de jonge prins gewijd. Zo schreef El Confidencial vol lof over Moulay Hassan en zijn verantwoordelijkheidsgevoel. "Op 15-jarige leeftijd vergezelt de oudste zoon van Mohamed VI en Lalla Salma al heel lang zijn vader op officiële evenementen, waaraan hij soms ook alleen deelneemt.", schrijft het blad. De kroonprins vertegenwoordigde onlangs nog zijn vader op de begrafenis van de graaf van Parijs.

Moulay Hassan was op alle evenementen aanwezig tijdens het tweedaagse bezoek van Felipe VI en Letizia, ook tijdens de ondertekening van meerdere samenwerkingsovereenkomsten tussen Marokko en Spanje. "De jongeman was aanwezig op de officiële receptie en ontmoeting tussen de koninklijke familie van Marokko met Felipe VI en Letizia, alsook op het galadiner waar hij naast Felipe VI zat", aldus dezelfde bron.

De krant maakt ook een vergelijking tussen de zoon van Koning Mohammed VI en de Europese prinsen: "Het contrast tussen Moulay Hassan en andere Europese prinsen jonger dan 18 jaar, in dit geval prinses Leonor van Spanje, prinses Amalia van Nederland en prinses Elisabeth van België, valt op. Alle drie worden nooit het officieel programma betrokken."

Om te concluderen herinnert de krant eraan dat Moulay Hassan een "normale tiener" is, gepassioneerd door voetbal, vooral Barça, dat hij naar muziek luistert en veel sport.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team