Zoeken

Soufiane, op weg naar Spanje door vrachtwagen doodgereden

6 februari 2019 - 16:40 - Marokko

©

Hij droomde van Europa en was tot alles bereid. Soufiane, een jonge Marokkaan, werd door een vrachtwagen doodgereden toen hij zich onder het voertuig probeerde te verstoppen.

Het 24-jarige slachtoffer verbleef al bijna twee jaar illegaal in Melilla waar hij net zoals veel jonge Marokkanen wachtte op een een kans om naar Europa te vertrekken.

Zijn broer vertelde aan El Publico dat Soufiane op 15 januari in de haven van Melilla om het leven kwam. "We wilden het niet geloven. Ze vertelden ons dat mijn broer dood was, dat het was gebeurd toen hij op een boot probeerde te geraken", aldus Hamza in een telefonische interview met de krant.

Een week na het ongeval begaf Hamza zich in Melilla om het lichaam van zijn broer te identificeren. Zijn lichaam was "vol blauwe plekken" als gevolg van de val en het ongeluk. De familie trof de nodige maatregelen om hem naar Marokko te repatriëren en moest daar 3500 euro voor betalen. Het lichaam van Soufiane werd op 28 januari aan de familie teruggeven.

Soufiane was kapper in Marokko. Hij groeide samen met zijn twee broers en zijn zus op in een populaire wijk in Fez. Hij vertrok twee jaar geleden naar Melilla waar hij eerst als kapper en vervolgens als goederensmokkelaar werkte.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2019 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team