Zoeken

Travestiet Marrakech wil asiel aanvragen in Europa

10 januari 2019 - 16:00 - Marokko

©

De man die op 1 januari verkleed als een vrouw door de politie in Marrakech was gearresteerd, wil Marokko verlaten. Chafiq Lafrid vreest voor zijn leven na de onthulling van zijn identiteit op internet.

De 33-jarige travestiet heeft aan persagentschap EFE laten weten dat hij asiel wilde aanvragen in een Europees land om eindelijk zichzelf te mogen zijn.

Chafiq Lafrid werd op nieuwjaarsnacht gearresteerd na een verkeersongeval in Marrakech. "Ik stopte met mijn auto maar wilde het raam niet opendoen omdat ik als vrouw gekleed was en ik was bang omdat er veel mensen waren op de plek van het ongeval. De politie sloeg een ruit kapot en duwde me uit mijn auto", verklaarde de dertiger.

In plaats van hem te beschermen voor de menigte namen de agenten foto’s van hem en van zijn identiteitsdocumenten. De beelden werden vervolgens op sociale media gedeeld.

Chafiq Lafrid is afkomstig uit Kenitra maar woont al meerdere jaren in Marrakech waar hij in een kliniek werkt. "Dit incident heeft me erg geraakt. Ik heb besloten om naar een Europees land te vertrekken waar mijn seksuele geaardheid wordt gerespecteerd. Ik ben zo en kan niet veranderen.", verklaarde de man die jarenlang in het leger diende. "Zelfs een dier mag niet zo worden behandeld. Mijn familie was niet op de hoogte van mijn seksuele geaardheid en is nu erg geschokt."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team