Zoeken

Marokkaanse tiener doodgereden tijdens WK-feest in Frankrijk

16 december 2022 - 09:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Tijdens het vieren van de overwinning van Frankrijk op Marokko in de halve finale van het WK, werd een tiener gedood door een automobilist in Montpellier. De bestuurder van de auto pleegde vluchtmisdrijf maar werd intussen gelokaliseerd en gearresteerd.

De dramatische gebeurtenis vond plaats in de populaire wijk Paillade. Het 14-jarige slachtoffer werd aangereden door een "speeder", aldus de prefectuur. Aymen kreeg een hartstilstand en overleed kort nadien in het ziekenhuis.

Lees ook: Sebta: vrouwen mishandeld door politie na overwinning Marokko (video)

In een video die op sociale media werd verspreid, is te zien hoe de auto wordt omsingeld door een groep jonge mannen. In de auto zitten twee mensen die een Franse vlag dragen. Wanneer een jongen aan de vlag trekt, geeft de bestuurder plots gas, maakt een u-bocht en raakt daarbij twee omstanders, Aymen en een andere jongen. De bestuurder werd kort na de aanrijding door mensen uit de wijk teruggevonden een overmeesterd. Hij raakte daarbij gewond en wordt in het ziekenhuis verzorgd.

Lees ook: Grote politieaanwezigheid in België na zege Marokko op WK

Volgens Franse media zijn de ouders van Aymen bekende winkeliers in de buurt. De familie heeft intussen tot kalmte opgeroepen en vertrouwt erop dat de politie opheldering zal geven over deze zaak.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team