Zoeken

Ruziënde families op vlucht uit Tanger zorgen voor chaos op landingsbaan

11 december 2022 - 09:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Passagiers van een Ryanair-vlucht uit Tanger die tijdens de vlucht ruzie kregen, zorgden enkele dagen geleden voor oproer bij hun aankomst op de luchthaven van Toulouse in Frankrijk. De ruzie liep uit op een handgemeen.

"Na klachten werd een onderzoek ingesteld. Op vrijdagavond 2 december vond een handgemeen plaats tijdens de aankomst van een vlucht uit Tanger", maakt de luchthaven van Toulouse Blagnac bekend in een persverkaring.

De ruzie was in Marokko uitgebroken tussen twee families van passagiers, en er waren spanningen ontstaan tijdens de vlucht. "Ik heb nog nooit zoiets gezien. Koffers lagen verspreid en sommige passagiers begonnen te vechten. Het was levensbedreigend. Ze vochten zelfs in de buurt van de landingsbaan," vertelde een luchthavenmedewerker die bij het incident aanwezig was aan Capital.

Veiligheidspersoneel en monteurs kwamen tussenbeide om de passagiers te scheiden. "Minstens 10 mensen waren aan het vechten op minder dan een meter afstand van het vliegtuig. De politie greep niet eens in," vervolgde de medewerker. Hij zei verder dat het ongeveer 20 minuten duurde om de passagiers te scheiden. Niemand raakte gewond.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team