Zoeken

Marokkaanse student doet zich als vrouw voor om examen af te leggen

7 juli 2022 - 11:40 - Marokko

©

Een student die zich als vrouw kleedde om het eindexamen af te leggen in plaats van één van zijn vriendinnen, weet inmiddels welk lot hem te wachten staat. De rechtbank van eerste aanleg in Mohammedia heeft een aantal dagen geleden uitspraak gedaan.

De feiten dateren van 21 juni. Een student heeft zich voorgedaan als vrouw om een examen af te leggen aan de Faculteit voor Juridische, Economische en Sociale Wetenschappen (FSJESM). Hij dacht dat hij in zijn opzet geslaagd was, maar de commissie van toezicht betrapte hem en waarschuwde onmiddellijk de politie.

Lees ook: Marokko: 573 arrestaties tijdens eindexamen

Ongeveer tien dagen na de feiten heeft de rechtbank van eerste aanleg van Mohammedia een vonnis uitgesproken. Het hof veroordeelde de masterstudent, die als briljant wordt omschreven, tot drie maanden gevangenisstraf en het betalen van een boete van 5000 dirham.

Lees ook: Casablanca: van examenfraude beschuldigde studente doet academie plooien

De studente waarvoor hij het examen aflegde studeert aan dezelfde faculteit en volgt de richting "economische wetenschappen en management". Ze is veroordeeld tot dezelfde straf.

Bladna.nl