Zoeken

Jonge Marokkaan ontsnapt aan uitzetting in VS

22 juli 2022 - 15:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Na de demonstraties in 2020 naar aanleiding van de moord op George Floyd in de Verenigde Staten, is maandag een jonge Marokkaanse man veroordeeld tot 364 dagen gevangenisstraf wegens het in brand steken van een politievoertuig. Met dit vonnis wist hij zijn uitwijzing naar Marokko te voorkomen.

Ayoub Tabri (25) was een van de zes verdachten in de zaak in Philadelphia. Hij werd gearresteerd nadat hij en anderen vuurpijlen hadden afgestoken in de richting van een voertuig van de staatspolitie van Pennsylvania, melden lokale media. Eerder deze week heeft de rechtbank haar vonnis uitgesproken. De Marokkaan werd uiteindelijk veroordeeld tot 364 dagen gevangenisstraf.

Lees ook: Verlamde Abdel bedreigd met uitzetting naar Marokko

Deze straf is korter dan de tijd die hij al heeft uitgezeten, benadrukken dezelfde bronnen. Zij wijzen erop dat de straf ook kort genoeg is om hem tegen deportatie te beschermen. Een straf van meer dan een jaar zou betekenen dat de handeling van Tabri als een ernstig misdrijf zou worden aangemerkt, wat zou neerkomen op uitzetting.

Lees ook: Uitzetting dreigt voor in Nederland geboren Amine

Volgens de verdediging woont de Marokkaan sinds zijn zesde jaar in de Verenigde Staten met een verblijfsvergunning. Hij kent niemand in Marokko en spreekt geen van de plaatselijke talen. De rechtbank hield rekening met deze omstandigheid in zijn vonnis. Naast de gevangenisstraf van 364 dagen kreeg de Marokkaan ook een voorwaardelijke straf van drie jaar en moet hij de Pennsylvania State Police ongeveer 87.000 dollar terugbetalen voor de auto.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team