Zoeken

Marokko: studente verliest intimidatiezaak tegen leraar

12 november 2020 - 20:20 - Gemeenschap

©

De rechtbank oordeelde in het voordeel van een hoogleraar die door een studente werd beschuldigd van seksuele intimidatie. Het vermeende slachtoffer werd veroordeeld tot het betalen van een boete, naast een compensatie voor de beschuldigde.

De masterstudent, die de vrouw is van een advocaat en de moeder van drie kinderen, diende een klacht in tegen de universiteitsprofessor wegens seksuele intimidatie van studenten aan de Faculteit van Juridische, Economische en Sociale Wetenschappen. Ze krijgt een boete opgelegd van 20.000 dirham en moet ook een schadevergoeding van 100.000 dirham betalen aan de beschuldigde, meldt Al Massae.

De klacht werd, via tussenkomst van Mohammed Hissi, de voormalige stafhouder van Casablanca, ingediend bij de procureur des Konings bij de rechtbank van eerste aanleg in Mohammedia.

De aanklager en beschuldigde werden afzonderlijk verhoord door de gerechtelijke politie. Ook andere vrouwelijke masterstudenten werden ondervraagd. De feiten die tegen de professor werden aangevoerd blijken onjuist te zijn. De rechtbank heeft de professor vrijgesproken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team