Zoeken

Vonnis in zaak Amine Chariz zorgt voor woede

1 augustus 2022 - 15:00 - Marokko

©

In de zaak van Amine Chariz, een 22-jarige jongeman die op 8 februari onder mysterieuze omstandigheden is overleden, heeft het Hof van Beroep van Agadir één van de vijf aangeklaagden veroordeeld en de andere vier vrijgesproken. De familie van het slachtoffer neemt geen genoegen met de uitspraak en blijft gerechtigheid eisen.

Een van de verdachten werd afgelopen donderdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden en een boete van 10.000 dirham. Zijn vier medebeklaagden werden onschuldig verklaard. De familie van Amine Chariz is geschokt en bedroefd over de uitkomst van het proces. Ze hebben hun ongenoegen geuit op sociale media en heel wat steun gekregen onder de hashtag #justicepouraminechariz.

Lees ook: Amine Chariz: ongeval of moord? (video)

De feiten dateren van februari 2022. Op de sociale media werd gemeld dat er op zaterdagavond 5 februari een vechtpartij tussen jongeren was uitgebroken in een restaurant in de wijk Sonaba in Agadir. Amine Chariz werd opgenomen op de spoeddienst van het Hassan II-ziekenhuis. Een paar dagen later werd zijn dood op Instagram bekendgemaakt.

Volgens familieleden en vrienden van de overledene heeft de procureur des Konings bij de rechtbank van eerste aanleg van Agadir een onderzoek ingesteld naar de dood van de jongeman. Bepaalde internetgebruikers suggereren dat hij het slachtoffer werd van een auto-ongeluk (ze beweren dat Amine zelf uit de auto is gesprongen), terwijl anderen spreken van een moord.

Lees ook: Familieleden doodgeschoten Yassine Majiti opgepakt na vechtpartij in rechtbank Den Bosch

Vier jongemannen en één jonge vrouw werden gearresteerd en in hechtenis genomen voor hun vermeende betrokkenheid bij deze zaak. Twee van hen werden beschuldigd van moord met voorbedachten rade, terwijl de andere drie werden aangeklaagd voor medeplichtigheid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team