Zoeken

Marokkaanse stad bij populairste bestemmingen ter wereld

12 januari 2024 - 19:00 - Marokko

©

Marrakech heeft een prominente plaats gekregen in de top 10 van ’s werelds meest populaire toeristische bestemmingen, volgens een recente ranglijst van Tripadvisor.

Deze erkenning werd uitgereikt tijdens de Travellers Choice Awards 2024, waar Marrakech op de achtste plaats eindigde. Hiermee staat de stad boven Kreta in Griekenland, en wordt gevolgd door diverse andere wereldwijde bestemmingen.

Lees ook: Marokkaanse stad in top 10 ’must-visit’ bestemmingen voor 2024

Dubaï in de Verenigde Arabische Emiraten, is voor het derde opeenvolgende jaar benoemd tot de meest populaire toeristische bestemming ter wereld. Tripadvisor looft Dubaï om zijn spectaculaire kenmerken, zoals de ultramoderne Burj Khalifa, de levendige souks, en de weelderige winkelcentra vol goud- en juwelenhandelaren. "Het is een plek waar dromen werkelijkheid worden, van indoor skiën tot zandsurfen in de woestijn of zip-linen over de stad," aldus Tripadvisor.

De tweede plek in de ranglijst wordt ingenomen door Bali in Indonesië. Gevolgd door Londen, de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk, en Hanoï in Vietnam. Rome in Italië en Parijs in Frankrijk staan respectievelijk vijfde en zesde, waarbij de Franse hoofdstad Cancun in Mexico net voorblijft. Hoi An in Vietnam maakt de top 10 compleet.

Lees ook: Marokkaanse stad in top 100 mooiste wereldsteden

De Travellers’ Choice Awards 2024 van Tripadvisor zijn toegekend op basis van de kwaliteit en kwantiteit van beoordelingen en ratings op hun website. Deze beoordelingen hebben betrekking op accommodaties, restaurants en activiteiten, verzameld over een periode van twaalf maanden.

Bladna.nl