Zoeken

Welke droombaan lokt het meest de Marokkanen?

14 maart 2024 - 08:00 - Marokko

©

Voor welke baan koesteren Marokkanen de meeste ambities? Een gespecialiseerde website heeft dit onlangs onderzocht door wereldwijd te analyseren hoe vaak er op zoek gegaan wordt naar diverse beroepen in landen als Egypte, Algerije, Marokko, Saoedi-Arabië en Spanje.

Jobseeker heeft een studie uitgevoerd naar de populairste beroepen ter wereld, met behulp van gedetailleerde kaarten. De basiskaart werd verkregen via het zoekanalyse-instrument Ahrefs. De landen op de kaart zijn gecodeerd op basis van de banen waar hun inwoners het meest naar op zoek gaan voor een carrièreswitch. De studie onthult dat piloot de droombaan is voor velen. Online werden er in 55 landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Ierland, Nieuw-Zeeland, Kenia, Somalië, India, Saoedi-Arabië en Japan, op zoektermen gebruikt als "Hoe word ik piloot?".

Lees ook: Marokko: 7 op 10 werknemers op zoek naar nieuwe baan (enquête)

De functie van steward(ess) neemt de tweede plaats in de top 10 van populairste beroepen wereldwijd, met 29.000 zoekopdrachten. In Amerika, Canada, Mexico en Brazilië staat deze baan bovenaan. Het op twee na populairste beroep wereldwijd is dat van model met 25.000 zoekopdrachten. Dit is een carrière waar een groot aantal mensen in Frankrijk, Duitsland, Italië, Zweden, Egypte, Algerije, Irak en Marokko van droomt. Het beroep van psycholoog - nummer één in Australië en Bolivia - verovert de vierde plaats met 17.000 zoekopdrachten. Daarop volgen "influencer" (17.000), populair in Colombia, Venezuela en Zuid-Afrika, arts (15.000) – koploper in Oeganda en Congo-Kinshasa en leerkracht (14.000) – favoriet in Wit-Rusland, Oekraïne en Rusland.

Lees ook: Marokkaanse Nederlanders kiezen steeds meer voor baan in Marokko

De functie van advocaat staat op de 8e plaats (14.000) en is populair in Haïti en Liberia, terwijl brandweerman de 9e positie inneemt (14.000) - koploper in Chili. "Ondernemer" worden (13.000, populair in Guinee) completeert de top 10.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team