Zoeken

Marokkaans paspoort: hoeveel landen zijn visumvrij?

12 januari 2024 - 23:00 - Marokko

©

Het Marokkaanse paspoort staat op de 71e plaats in de nieuwste ranglijst van ’s werelds meest (en minst) krachtige paspoorten voor reizen in 2024, volgens een onderzoek van het Britse adviesbureau Henley & Partners.

Marokkanen kunnen met hun paspoort 71 van de 227 wereldwijd geregistreerde landen bezoeken zonder visum. Deze positie wordt gedeeld met Tunesië en Zambia.

Lees ook: Veranderingen op komst voor Marokkaanse paspoorten

Bovenaan de lijst staan Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Japan en Singapore, waarvan de burgers 194 landen kunnen bezoeken zonder visum. Zuid-Korea, Finland en Zweden staan op de tweede plaats met visumvrije toegang tot 193 bestemmingen. Oostenrijk, Denemarken, Ierland en Nederland delen de derde plaats met toegang tot 192 bestemmingen. België, Luxemburg, Noorwegen, Portugal en het Verenigd Koninkrijk volgen met toegang tot 191 bestemmingen. Griekenland, Malta en Zwitserland maken de top vijf compleet met 190 bestemmingen zonder visum.

Lees ook: Vakantie in Marokko? Let op de geldigheid van je paspoort

Het onderzoek van Henley & Partners is gebaseerd op de exclusieve en officiële gegevens van de International Air Transport Association (IATA). Dr. Christian H. Kaelin, voorzitter van Henley & Partners en de bedenker van het paspoortindexconcept, merkt op dat hoewel de algemene trend in de 19-jarige geschiedenis van de ranglijst is gericht op meer reisvrijheid, de wereldwijde mobiliteitskloof tussen de boven- en onderkant van de ranglijst groter is dan ooit. "Het gemiddeld aantal bestemmingen waar reizigers zonder visum naartoe kunnen, is bijna verdubbeld van 58 in 2006 naar 111 in 2024. Maar, terwijl we het nieuwe jaar ingaan, kunnen de best gerangschikte landen nu 166 bestemmingen meer bezoeken zonder visum, in vergelijking met Afghanistan, dat onderaan de lijst staat met toegang tot slechts 28 landen zonder visum," licht hij toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team