Zoeken

Marokko bij meest gezochte bestemmingen op Google

12 december 2023 - 19:00 - Marokko

©

Marokko staat in de top 10 van meest gezochte reisbestemmingen op Google voor het jaar 2023, ondanks de zorgen dat verwoestende aardbeving op 8 september het toerisme zou beïnvloeden.

De informatie werd gepubliceerd door het toonaangevend reismagazine Condé Nast Traveler. Ondanks de aardbeving, die tegen alle verwachtingen in geen negatieve impact op het toerisme heeft gehad, trokken de Marokkaanse steden grote aantallen toeristen aan.

Lees ook: Schotse globetrotter Alice Morrison ontkracht clichébeeld van Marokko (video)

Eerdere vrees dat het natuurgeweld het aantal toeristen zou verminderen, werd niet bewaarheid. "Het land is nog steeds aan het herstellen, maar de reactie van reizigers is krachtig geweest", schrijft het tijdschrift, met de toevoeging dat toeristen werden aangemoedigd om het koninkrijk te blijven bezoeken en zo bij te dragen aan het herstel.

De aantrekkingskracht van Marokko is te danken aan de diversiteit van beelden en geluiden in zijn steden en aan de "rijke geschiedenis en cultuur". Condé Nast Traveler beschrijft het koninkrijk zelfs als een "kleurrijk juweel". Naast Marokko bevinden ook Malta, Egypte, Thailand, Cyprus, Kroatië, Portugal, Italië, Spanje en Griekenland zich in de top 10 van meest gezochte bestemmingen op Google.

Lees ook: Marokko moet voor toerisme naar Dubai kijken

Marokko is een van ’s werelds voornaamste toeristische bestemmingen. In 2022 ontving het land ongeveer 11 miljoen bezoekers. Eind oktober had het koninkrijk al meer dan 12,3 miljoen toeristische aankomsten geregistreerd, een stijging van 39% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, toen het 8,8 miljoen aankomsten registreerde, volgens gegevens van de Marokkaanse autoriteiten. De inkomsten uit de toerismesector bereikten in de eerste tien maanden van 2023 maar liefst 88,4 miljard dirham, een stijging van 20%.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team