Zoeken

Marokko ongekend populair onder Franse toeristen

24 februari 2024 - 08:00 - Marokko

©

Met een recordaantal van 4,88 miljoen bezoekers in 2023 waren de Fransen opnieuw de trouwste buitenlandse toeristen aan Marokko. Het koninkrijk behoudt daarmee zijn positie als populairste niet-Europese bestemming voor Franse reizigers.

De Fransen vormen meer dan één derde van de 14,5 miljoen toeristen die Marokko vorig jaar bezochten, zo blijkt uit cijfers van het Marokkaans verkeersbureau (ONMT). Ze worden gevolgd door de Spanjaarden en de Britten. Marrakech, Agadir en Tanger zijn de meest favoriete bestemmingen voor de Franse zonliefhebbers.

Lees ook: Toeristen in Marokko: cijfers van een recordjaar

In vergelijking met 2022 steeg het aantal toeristen met 34%, waarmee zelfs het pre-corona record van 13 miljoen bezoekers in 2019 werd verbroken. "Het toerisme heeft een nieuw historisch keerpunt bereikt," aldus het ONMT in een persbericht. "We hebben onze referentiecijfers van voor de Covid-crisis overtroffen," bevestigt een woordvoerder van het ONMT. De toename was vooral opvallend bij Franse toeristen, met een stijging van 41% ten opzichte van 2022.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team