Zoeken

Marokkaanse stad in wereldtop van meest monochrome steden

15 augustus 2023 - 19:48 - Marokko

©

Een stad in Marokko heeft een plaats veroverd in de top zeven van ’s werelds meest monochrome steden. De ranglijst werd gepubliceerd door een gespecialiseerd Amerikaans tijdschrift.

Chefchaouen staat op de 3e plaats in de ranglijst van de zeven meest monochrome steden ter wereld, samengesteld door Architectural Digest. "In deze Noord-Marokkaanse stad wordt alles bedekt door de kleur blauw: de huizen, de vloeren, de daken, de muren, de steegjes en de trappen. Waarom? Sommigen geloven dat de kleur muggen op afstand houdt. Anderen zeggen dat het de lucht en de Middellandse Zee symboliseert. Weer anderen beweren dat het een eerbetoon is aan de Joden die in de 15e eeuw naar de stad vluchtten om aan vervolging te ontkomen. Blauw is een belangrijke kleur in het jodendom, en de stadsbewoners zouden daarom de hele stad in deze tint hebben geverfd. Geen enkele verklaring is echter algemeen geaccepteerd," merkt het gespecialiseerde blad op.

Lees ook: Chefchaouen heeft één van de mooiste straten ter wereld

De regio Andalusië in Spanje staat bovenaan de lijst, dankzij haar kalkwitte gebouwen. Ze wordt gevolgd door Izamal in Mexico, het hart van de Maya-beschaving in de regio Yucatán. Jodhpur in India staat op de 4e plaats en deelt met Chefchaouen de blauwe monochromie. Vervolgens komen de eilanden Banwol en Bakji voor de westkust van Zuid-Korea en Collonges-la-Rouge, een Franse stad waar bijna alle gebouwen de rode kleur van zandsteen hebben. Jaipur in India, ook wel de ’roze stad’ genoemd, sluit de lijst af.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team